Turnen is een uitdagende sport voor jong en oud. Het bewerkstelligt een basis voor coördinatie, kracht, balans, flexibiliteit en nog veel meer. Ook draagt het bij aan de zelfverzekerdheid van uw kind(eren) en vaardigheden zoals discipline en concentratie. Maar turnen is natuurlijk vooral erg leuk om te doen!

Bij gymnastiek- en turnvereniging TENACO Rotterdam zijn jongens, meisjes, jong en oud van harte welkom! TENACO heeft dan ook verschillende trainingen voor verschillende doelgroepen. Naast het geven van trainingen organiseert TENACO jaarlijkse verschillende gezellige activiteiten, zoals de TENACO Cup Competitie, het Sinterklaasfeest, bowlen, het TENACO-kamp en nog veel meer. Op de kalender kunt u zien welke activiteiten er binnenkort op het programma staan.

De TENACO Cup Competitie is een onderlinge wedstrijd voor alle leden (vanaf 8 jaar) van TENACO. Deelname aan deze wedstrijd is vrijwillig en er is geen verplicht verenigingspakje, waardoor alle kinderen hun mooiste pakje aan kunnen. Tijdens deze wedstrijd turnen alle deelnemers op hun eigen niveau. Voor de kinderen is de wedstrijd een uitstekende gelegenheid om aan hun vader, moeder, opa, oma, tantes, ooms, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes te laten zien wat ze allemaal kunnen en hebben geleerd. Bij het fotoalbum kunt u foto’s bekijken van de TENACO Cup Competities van afgelopen jaren.

Kleutergym

Je kunt niet jong genoeg beginnen met turnen. Daarom heeft TENACO een training speciaal voor kleuters (4- t/m 5-jarigen).

Kleutergymnastiek is gymnastiek aangepast aan de leeftijden van de kinderen. De kinderen raken in de trainingen vertrouwd met de verschillende toestellen én hun eigen lichaam. Tijdens de trainingen kunnen de kinderen verschillende bewegingen ervaren, zoals springen, lopen, rennen, duikelen, klimmen, rollen, enzovoorts. De ouders zijn van harte wel
kom om tijdens de trainingen
een kijkje te nemen. Zo kunnen de kinderen laten zien wat ze allemaal al kunnen en hebben geleerd.

Lijkt het uw kind(eren) leuk om bij TENACO te turnen? Kom dan een keer langs en doe mee! De eerste 2 proeflessen zijn namelijk gratis! Voor meer informatie kunt u kijken bij lid worden.

Turnen meisjes

Turnen voor meisjes bestaat uit vier onderdelen: brug ongelijk, vloer, balk en sprong. De trainingen zijn ingedeeld op leeftijd (vanaf 6 jaar) én niet op niveau. Alle meisjes werken en oefenen op hun eigen niveau. Tijdens de trainingen staat plezier voorop, en dan vooral het hebben van plezier met elkaar. Bij lestijden vind u een overzicht van alle trainingen en tijden.

Lijkt het uw dochter(s) leuk om bij TENACO te turnen? Kom dan een keer langs en doe mee! De eerste 2 proeflessen zijn namelijk gratis! Voor meer informatie kunt u kijken bij lid worden.

Turnen jongens

Naast turnen voor meisjes zijn er ook trainingen voor jongens bij gymnastiek- en turnvereniging TENACO Rotterdam. Turnen voor jongens bestaat uit zes onderdelen: Vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. De trainingen zijn ingedeeld op leeftijd én niet op niveau. Alle jongens werken en oefenen op hun eigen niveau. Tijdens de trainingen staat plezier voorop, en dan vooral het hebben van plezier met elkaar. Dinsdag is ‘jongensdag’ bij TENACO: van 18.00 – 20.00 uur zijn er in Zevenkamp trainingen voor jongens. Kijk bij lestijden voor meer informatie.

Lijkt het uw zoon(s) leuk om bij TENACO te turnen? Kom dan een keer langs en doe mee! De eerste 2 proeflessen zijn namelijk gratis! Voor meer informatie kunt u kijken bij lid worden.

 

Extra turnen op uitnodiging

Voor kinderen die aanleg hebben voor turnen en boven het gemiddelde niveau van de recreanten zitten is er bij TENACO ‘extra turnen op uitnodiging’. Deze groep is speciaal gecreëerd voor meisjes die het niveau van de selectie niet aankunnen of nog een aantal essentiële basisvaardigheden moeten leren voordat ze naar de selectie doorstromen. De groep bestaat op dit moment uit 16 meisjes/dames, waarvan de leeftijd varieert van 7 tot en met 23 jaar. Voor de meisjes/dames binnen deze groep zijn er per week 3 extra trainingsuren gecreëerd. Daarnaast trainen de meiden in de recreatie-uren. Elk seizoen nemen de meiden deel aan de TENACO Cup Competitie.

Bijna de gehele groep neemt ook deel aan de rayonwedstrijden: District Zuid Holland Zuid, Rayon Noord. Daar strijden ze niet alleen tegen hun trainingsmaatjes, maar ook tegen ongeveer tien andere verenigingen. Op zowel de TENACO Cup Competitie als de rayonwedstrijden is het dragen van het verenigingspakje verplicht voor deze groep.

De meiden die op uitnodiging extra turnen komen allen voort uit de recreatie-uren. De meiden worden uitgenodigd om een aantal keer mee te trainen in de speciaal gecreëerde trainingsuren. Tijdens deze uren kan het kind kijken of ze het leuk vindt en de trainsters kijken of het kind binnen de groep past.

Selectie

De selectie van TENACO bestaat uit circa 25 meisjes, variërend van 7 tot en met 21 jaar. De selectie traint drie dagen per week, waarvan één keer in een ingerichte turnhal. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en niveau. Elk seizoen nemen de meisjes/dames van de selectie deel aan de TENACO Cup Competitie, rayonwedstrijden en districtwedstrijden. Aan welke wedstrijden de meiden deelnemen wordt individueel bepaald. Deelname aan de TENACO Cup Competitie is verplicht.

Het grootste gedeelte van de selectie neemt deel aan de rayonwedstrijden: District Zuid Holland Zuid, Rayon Noord. Daar strijden ze niet alleen tegen hun trainingsmaatjes, maar ook tegen ongeveer tien andere verenigingen. De meer ervaren turnsters nemen tevens deel aan de districtswedstrijden. Op alle wedstrijden is het dragen van het verenigingspakje verplicht voor de selectieleden.

De jonge talenten van de selectie komen allen voort uit de recreatie-uren. Deze talenten worden uitgenodigd om een aantal keer mee te trainen met de selectie. Tijdens deze trainingen kan het kind kijken of ze het leuk vindt en de train(st)ers kijken of het kind binnen de selectie past en het niveau aankan.