“Gymnastiek- en turnvereniging TENACO is de gezelligste en één van de grootste turnverenigingen in Rotterdam.”

Gymnastiek- en turnvereniging TENACO Rotterdam is opgericht in 1928 door vijf jonge mannen, die allen lid waren van de CJMV Onesimus. Het doel was het oprichten van een turn- en atletiekclub. TENACO staat dan ook voor Turn- EN Atletiek Club Onesimus.

Op dit moment heeft TENACO gemiddeld 235 leden, 14 trainers en assistent-trainers en natuurlijk enthousiaste vrijwilligers. Bij TENACO kunnen jongens en meisjes vanaf 4 jaar terecht voor kleutergym. Vanaf 6 jaar kunnen jongens en meisjes deelnemen aan turnlessen op recreatie- en selectieniveau. Alle trainingen worden gegeven door minimaal één gediplomeerde trainer, die in het bezit is van een C-licentie of een gelijkwaardige sportopleiding heeft afgerond, en een assistent-trainer. Hierdoor krijgen de kinderen voldoende aandacht en leren ze sneller. TENACO geeft op twee locaties in Rotterdam training: Zevenkamp en Oosterflank. De selectie traint daarnaast eenmaal per week in een ingerichte turnhal in Capelle aan den IJssel.

Naast het geven van trainingen heeft TENACO nog meer te bieden aan haar leden. Zo organiseert TENACO jaarlijks een onderlinge wedstrijd: de TENACO Cup Competitie. Alle leden kunnen deelnemen aan deze wedstrijd op hun eigen niveau. De onderlinge wedstrijd draait voornamelijk om gezelligheid en het geeft de kinderen een kans om aan hun vader, moeder, opa’s, oma’s, ooms, tantes, nichtjes en neefjes te laten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Bij het kopje foto’s kunt u foto’s bekijken van de TENACO Cup Competitie. Ook organiseert TENACO ieder jaar gezellige activiteiten, zoals het TENACO-kamp, het Sinterklaasfeest, bowlen en nog veel meer. Op de kalender kunt u zien welke activiteiten er binnenkort op het programma staan.

Op dit moment wordt TENACO bestuurd door de volgende personen:

Bestuursleden TENACO Rotterdam
Voorzitter Erwin van den Boer bestuur@tenacorotterdam.nl
Secretaris Tunja Schenke secretaris@tenacorotterdam.nl
Penningmeester Hanneke Kreijtz penningmeester@tenacorotterdam.nl
Algemeen Bestuurslid Beyhan Bayat
Algemeen Bestuurslid José Soorsma
Algemeen Bestuurslid Esther Zwaan
Algemeen Bestuurslid Herbert Reinderhoff

Wilt u nog meer weten over TENACO of heeft een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.